بهگزارش میراثآریا، محمد جوروند هفتم آذرماه ۱۴۰۴ در آیین گشایش پنجمین جشنواره «شکرستان»، با اشاره به پیشینه کهن شکر در ایران گفت: این محصول علاوه بر اینکه یک ماده غذایی است، میراثی تاریخی و شرقی است که ریشههای آن تا سدهها پیش در اسناد ایرانی و یونانی دیده میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان با بازخوانی یافتههای باستانشناسی در منطقه آسیهآباد اهواز، افزود: کاوشهای جدید نشان میدهد که تولید و تصفیه شکر در این پهنه تا قرنهای هفتم و هشتم ادامه داشته و حتی پادشاهان محلی روزانه هزار دینار از تولیدکنندگان شکر مالیات دریافت میکردهاند؛ موضوعی که به گفته او نشاندهنده جایگاه اقتصادی و سیاسی شکر در تاریخ خوزستان است.
او با اشاره به کتابهای تاریخی، خوزستان را یکی از کانونهای ثابت و دیرپای تولید شکر دانست و تصریح کرد: استمرار این فعالیت تا امروز نشان میدهد که صنعت نیشکر علاوه بر یک فعالیت اقتصادی معاصر، ادامه یک سنت باستانی است.
جوروند با قدردانی از شرکت توسعهنیشکر و صنایع جانبی، ابراز امیدواری کرد: این مسیر تاریخی با همین دقت، سرعت و مدیریت ادامه یابد و خوزستان همچنان آغاز و انجام راه شکر بماند.
انتهای پیام/

نظر شما